top of page

De Rode draad

Sylvia Torn

23 jun. 2023

Heb jij jouw rode draad al in beeld?

Met de zomervakantie alweer voor de deur blikte ik van de week op Throwback Thursday samen met mijn dochter terug op de tijd van de basisschool. Een periode waar we veel mooie herinneringen aan bewaren. School ging haar prima af maar begrijpend lezen vormde best een uitdaging. De juf stond ook voor een raadsel. Tijdens een van de zomervakanties besloten we met de uitdaging van begrijpend lezen aan de slag te gaan. Dus boekje met teksten en vragen van school mee op reis. Al snel ontdekten we dat het vinden van de rode draad ‘het probleem’ bleek. De teksten zijn op een manier geschreven dat je makkelijk wordt afgeleid door veel extra informatie, die vaak ook nog eens heel leuk is om te lezen, waardoor je de focus verliest en daarmee de antwoorden niet meer kan vinden. Door de teksten kort samen te vatten en de rode draad te vinden was het probleem als sneeuw voor de zon verdwenen.  


Een mooie anekdote en bruggetje naar wat ik als coach vaak tegenkom. Juist in coaching is het vinden van ‘de rode draad’ belangrijk. Ik vat de rode draad vaak samen als ‘Vinden – Verbinden – het Verschil’.


Vinden

Wat wil ik echt! (op zoek naar je ‘brandend verlangen’)

Wat zijn mijn waarden? En hoe sluiten die aan op mijn talenten en drijfveren?

 

Verbinden

Wat kan ik best goed (tip - doe er meer van).

Waar wordt ik blij van (tip - maak dit groter).

Welke hulpbronnen heb ik allemaal tot mijn beschikking en welke ga ik (vaker) inzetten.

 

het Verschil

Wat zijn mijn USP’s en waar maak ik het Verschil?

Hier komen de kansen en mogelijkheden in beeld. Het begin van de verandering.

 

Heb jij jouw rode draad al duidelijk in beeld?


Misschien leuk om een keer samen van gedachten te wisselen over jouw rode draad, plannen en het pad wat je wilt bewandelen - PUUR-co

 

bottom of page